Omarm jezelf volledig

Mijn reis naar een completer leven

"Je kunt pas houden van het leven, als je jezelf volledig hebt omarmd"

Been there, done that

Ook ik heb het geprobeerd; willen voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij. Alle ballen hoog houden, de perfecte versie van jezelf laten zien in elke rol – dochter, vriendin, werknemer en partner. Van de buitenkant leek het alsof ik mijn leven helemaal op orde had, toch liep ik mijzelf compleet voorbij.

 

Ik voelde mij leeg en uitgeput. Hoewel ik ontevreden was over bijna alle aspecten in mijn leven, had ik geen energie en motivatie om alles aan te pakken. Het glas was eerder halfleeg dan halfvol. Terwijl ik wist dat er iets moest veranderen, kreeg ik het in mijn eentje niet voor elkaar..

 

Nog verder belandde ik in de negatieve spiraal vol zelfafwijzing en -oordeel. Het voelde alsof ik faalde in het leven en bleef mij maar afvragen hoe anderen het toch volhielden in ons drukke bestaan. 

 

Het besluit om uit de ratrace te stappen door de dingen te doen op mijn tempo en voorwaarden, veranderde alles! Ik zocht hulp bij het hervinden van mijn kracht en werd milder naar mezelf, waardoor groei weer mogelijk werd. Stap voor stap begon ik weer van mezelf en het leven te houden. 

 

Door buiten de gebaande paden te gaan, voel ik weer dat ik leef.

Ik luister naar de signalen in mijn lichaam en voel wat goed is voor mij. Wanneer ik stress ervaar of merk dat ik veel in mijn hoofd ga zitten, weet ik dat ik een stapje terug mag doen.

 

Net als dat ik weet hoe belangrijk momenten van ontspanning en plezier voor mij zijn. Zonder schuldgevoel of een gevoel van tijd tekort. Mijn leven voelt veel meer in balans, waardoor ik meer gedaan krijg zonder te forceren. 

 

Ik sta weer in verbinding met mezelf én daardoor ook met de mensen van wie ik houd. Ik kan er helemaal ZIJN. De hoge eisen die ik aan mijzelf (en onbewust ook aan anderen) stelde, zijn verleden tijd. Door volledig voor mezelf te kiezen, laat ik mijn leven niet langer bepalen door anderen of externe factoren. 

 

Nu doe ik elke dag de dingen die ik het allerliefst doe en haal ik veel voldoening uit mijn werk. Samen met mijn vriend woon ik op een prachtige plek dichtbij de natuur met gelijkgestemden mensen om mij heen. Ik heb meer tijd en energie over en voel mij vrijer dan ooit tevoren. 

Dat betekent niet dat mijn leven altijd perfect is en ik nooit slechte dagen heb. Ook ik voel mij soms nog wel eens onzeker of verdrietig. Maar waar ik die donkere gevoelens en minder leuke stukken van mijzelf eerst probeerde toe te dekken, mag alles er nu zijn en ben ik bereid het leven ten volste te doorleven en -voelen.

En dat is de reis waar ik jou bij kan begeleiden.

coachee nb coaching

“Nikky is gemaakt om mensen te coachen. Het gaat haar zo natuurlijk af en ze is puur en eerlijk. De communicatie was altijd erg fijn en ik had echt het gevoel dat ze luisterde en snel door mij heen prikte.”

- Lisa, freelance social media & projectmanager

Opleidingen & cursussen

Enkele onderwerpen uit deze opleiding: de psychologie van het bewustzijn, zoals Persoonlijk Bewuste, Ego, Zelf, Individuatie en Persona.

 

De invloed van Schaduw, Animus en Anima en op bewustzijn. 

 

Het projectiemechanisme en de samenhang met de psychologie van de overdracht. 

 

De typenleer van Jung : introvert en extravert, en de vier bewustzijnsfuncties

 

En tot slot Jungiaanse  droomduiding, synchroniciteit en holisme.

 

Deze training werd gegeven door Karen Hamaker-Zondag

ACT is erop gericht om moeilijke gevoelens te accepteren, in plaats van weg te duwen. Waarbij je je bewust wordt van je persoonlijke waarden en tools ontdekt om beter om te gaan met negatieve gedachten en emoties. De betekenis van ACT ligt op het raakvlak van vitaliteit, flexibiliteit en veerkracht. Bij ACT richt je de energie op datgene wat waardevol en betekenisvol. En dus belangrijk. Tot slot ontdek je het belang van ongemak accepteren en hindernissen overbruggen voor een rijk leven in de breedste zin van het woord.

Taoïsme is een duizenden jaar oude leer, waarbij uitgegaan wordt van lichaam, ziel en geest. Tao kan uitgelegd worden als meegaan op de stroom van het leven, je bewust mee laten nemen door het leven, door wat het leven je te bieden heeft, wat in het leven alleen voor jou bestemd is en aan jou gegeven wordt.

 

Het Taoïsme streeft naar een leven in balans met de natuur, waarbij natuur niet alleen staat voor milieu en omgeving, maar ook voor de natuur in en van de mens.

Jouw ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft. De meesten van ons ademen oppervlakkig en onbewust. Dit manifesteert zich in zowel fysieke, als mentale en emotionele klachten, zoals lage energie, rusteloosheid, neerslachtigheid en gebrek aan grip op je leven. We voelen ons uit balans.

 

Als ademcoach leer ik je weer vol, diep en in een flow te ademen. Onder begeleiding nodig ik je uit om laag voor laag oude pijnen en geblokkeerde energie los te laten.

 

Het vraagt om moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen om door te ademen in alles wat naar de oppervlakte komt. Uit ervaring blijkt dat deelnemers meer rust, (levens)energie, helderheid en een diep vertrouwen in het leven ervaren.

Naast ervaringsdeskundige ben ik ook opgeleid tot Professioneel Coach bij UNLP. Coaching is geen beschermd beroep, wat betekent dat iedereen zich tegenwoordig ‘coach’ kan noemen, zonder enige kennis of expertise van het vak. Omdat mensen bij mij komen met hun problemen, vind ik het belangrijk om te weten wat ik doe en een veilige setting te creëren. Daarom heb ik geïnvesteerd in een professionele opleiding tot coach. Om zo het gezegde: “zachte heelmeesters maken stinkende wonden”, te voorkomen. 

 

Enkele methodieken die ik toepas in mijn coaching zijn: NLP, Familieopstellingen, Rationeel Emotieve Training (RET), Motiverende Gespreksvoering, Oplossingsgerichtwerken en Kernkwaliteiten. Daarnaast heb ik mij ook verdiept in meer psychodynamische therapeutische methodes als Voice Dialogue en Innerlijk Kindwerk. 

Naast het hoofdbrein hebben we ook een buik-brein (ook wel bekend als je ‘gut-feeling’) en een hart-brein – jouw essentie.

 

Aan de hand van de mBIT-methode kunnen we jouw breinen weer met elkaar in evenwicht brengen waardoor je evenwichtiger kunt reageren, beter beslissingen kunt nemen, beter kunt presteren en meer in harmonie met jezelf komt.

 

Oftewel: je gaat leven op een manier waar zowel je hoofd, hart als buik het mee eens zijn! 

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een methode die zich richt op persoonlijke en professionele ontwikkeling en wordt ook wel “praktische psychologie” genoemd.

 

De NLP-methodiek geeft je inzicht in je eigen gedachten, gevoel en gedrag en de mogelijkheid om deze op een positieve manier te transformeren.

 

Zo kan het je zelfvertrouwen vergroten, je in contact brengen met je ware passies, de impact van jouw communicatie verruimen en je algehele gemoedstoestand verbeteren.

 

Het toepassen van deze methodiek zorgt voor een groter gevoel van keuzevrijheid in het leven. Aan de hand van diverse oefeningen overwin je belemmeringen op jouw pad, leer je keuzes te maken die goed voor je zijn en maak je de weg vrij om te ontdekken wie je in essentie bent. 

NHL Stenden Leeuwarden

Ben jij klaar om het leven ten volste te ervaren?